Back to All Events

Planlegg din hage- FULLT

  • Monsås gård Torvik Isfjorden Norway (map)

Dette kurset retter seg mot deg som har lyst til å få en plan for hagen. Gjennom befaring i egen hage og teori/praksis  på Monsås gård vil du tilslutt sitte igjen med en skisse for din hage. Skissen vil bli din arbeidsplan fremover når du skal ta fatt i hagen og enten endre den eller skape en ny. 

Befaring i hagen:  For å kunne veilede deg i prosessen gjør jeg en befaring i alle hagene til deltakerne på kurset i forkant av kursdag. På befaringen går vi gjennom hagen og du påpeker hva du ønsker å endre eller gjøre helt nytt.

Kursdag: Med grunnlaget fra befaringen og en bolk med teori/vandringer i Monsås hage utarbeider du din egen plan under veiledning av meg og med innspill fra de andre kursdeltakerne. Vi kommer blant annet til å gå igjennom:

  • Hvordan planlegge din hage stilmessig slik at den passer til huset og omgivelsene dine. Former og materialer til ulike stiler. Rom i hagen.

  • Hvordan tenke omkring plantevalg og plassering av stauder, løkvekster, vintergrønne innslag og hvilke trær og busker som vil passe.

  • Grunnleggende tegneteknikk og skalering inn på en plan.

Dette trenger du: Ta med kart over tomta di i målestokk 1:100 eller 1:200. Om du har problemer med å få tak i dette med kommunen, så ta kontakt så kan jeg hjelpe deg. 

Forhåndskunskaper: ingen, det viktigste er at du engasjerer deg og arbeider med planen. Å lage en skisse på papir er ikke vanskelig og det er ikke viktig at den ser fin ut. Noen ganger er det nok å få frem hovedprinsippene, feks hvor og hvilke rom du ønsker deg. 

Ønsker du å delta på kurset, men bor langt unna, så kan vi bruke tid over tomtekartet og bilder istedenfor befaring. Dette gjennomføres da samme dag som kurset holdes. Det settes en begrensning, slik at det er kun hager innen en radius på kjøretid 30 min en veg som vil bli befart. 

Vi kan tilby overnatting for langveisfarende. Sjekk ut www.monsasgard.no.

Pris

Kurset, inkludert befaring i din hage, koster 2200,- kr. Betaling gjøres i forkant av kurs med vipps eller det kan sendes faktura. 

Påmelding 

Meld deg på til epost: mari@hagenlandskap.no

Avmelding

Når du kjøper kurset er du sikret plass. Vi må ha beskjed om avmelding senest 5 dager før det begynner for at du skal kunne få pengene tilbake. Det hender at vi har venteliste, så dette er for å ha nok tid til at andre kan få plassen. 

 

 

Later Event: May 11
Planlegg din hage